Genel Başkan Dr. Ahmet Mehlepçi, "Biz işimizi layıkıyla yapmak istiyoruz, yeter ki dinlenelim" dedi.
Birlik ve Dayanışma Sendikası, son dönemde sağlık alanında artan sorunlara dikkat çekerek, özellikle birinci basamak sağlık çalışanlarının karşılaştığı sıkıntıların yalnızca çalışanları değil, halk sağlığını da olumsuz etkilediğini vurguladı. Sendikanın Genel Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulundu ve “Sağlıkta dönüşüm bizler için adeta bir tükeniş politikasına dönüştü” ifadelerini kullandı.
HALKI DA MAĞDUR EDİYOR
Dr. Mehlepçi, son 25 yılda sağlık politikaları oluşturulurken sahada hizmet veren emekçilerin fikirlerine yeterince yer verilmediğine dikkat çekti. Performansa dayalı sistemin, sağlık hizmetini bir kamu hizmeti olmaktan çıkararak adeta bir rekabet alanına dönüştürdüğünü belirten Mehlepçi, “Hastanın gelip gelmemesi, ilacın yazılıp yazılmaması… Her durumda bir kesintiyle karşılaşıyoruz. Bu sistem, bizleri olduğu kadar halkı da mağdur ediyor” dedi.
DİNLENMEK, ANLAŞILMAK, DEĞER GÖRMEK İSTİYORUZ
Dr. Mehlepçi, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekim, ebe ve hemşirelerin yalnızca mesleklerini hakkıyla icra etmek istediklerini dile getirerek şunları söyledi:
“Biz işimizi yapmak istiyoruz. Performans baskısı olmadan, emekliliğe yansıyacak, insanca yaşayabileceğimiz bir maaşla çalışmak istiyoruz. Yoksulluk sınırının altında ücretlerle, görev tanımımız dışında yüklenen işlerle, cezalar ve kaygılarla mesleğimizi sürdürmek giderek imkânsız hale geliyor.”
BİRLİKTE ÇÖZELİM
Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi sorunların çözümü için diyaloğun ve ortak aklın önemine dikkat çekerek, sağlık politikalarının yeniden şekillendirilmesinde sahada çalışan emekçilerin mutlaka söz sahibi olması gerektiğini ifade etti.